Η Πανελλήνια Ημέρα Επισκεπτών Υγείας εορτάζεται στις 17 Σεπτεμβρίου κάθε έτους, για να τιμήσει το σημαντικό έργο των Επισκεπτών Υγείας και την αξία της Πρόληψης, της Αγωγής και της Προαγωγής υγείας του ατόμου, της οικογένειας και της κοινότητας.
Για το έτος 2025, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επισκεπτών Υγείας, προσδιορίζει ως ομπρέλα θέμα της 17ης Σεπτεμβρίου 2025 την «Προαγωγή του Εμβολιασμού στην Κοινότητα», με στόχο την ανάδειξη της σπουδαιότητας και της αναγκαιότητας του ρόλου του Επισκέπτη Υγείας, ως βασικού πυλώνα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, την ενίσχυση της επιστημονικής κατάρτισης των μελών του με διενέργεια εκπαιδευτικών εργαστηρίων (workshops), καθώς την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, με μία πανελλαδική εκστρατεία για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας μέσω του εμβολιασμού.
Με αφετηρία την Αθήνα (13 Σεπτεμβρίου 2025), o ΠΣΕΥ/ΝΠΔΔ έχει προγραμματίσει μία σειρά δράσεων σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ιωάννινα και Ηράκλειο), προκειμένου να προβληθούν και να προωθηθούν: τα Εθνικά Προγράμματα Εμβολιασμού Παιδιών, Εφήβων και Ενηλίκων, ο Εμβολιασμός του πληθυσμού για τον ιό HPV και ο Αντιγριπικός Εμβολιασμός, βάση των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.
Πηγές: