Οι ανάγκες για αίμα δεν κάνουν διακοπές – Έκτακτη Εθελοντική Αιμοδοσία Ε.ΚΕ.Α. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Αθήνα, 24 Αυγούστου 2020

 

 

Οι ανάγκες για αίμα δεν κάνουν διακοπές – Έκτακτη Εθελοντική Αιμοδοσία Ε.ΚΕ.Α. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

 

Οι ανάγκες για αίμα δεν σταματούν ποτέ και μάλιστα αυξάνονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω μείωσης της καθιερωμένης προσφοράς. Ιδιαίτερα φέτος, λόγω και της πανδημίας της Covid-19, η ανάγκη για εθελοντική προσφορά αίματος είναι πολύ μεγαλύτερη, προκειμένου να καλυφθούν οι συμπολίτες μας που μεταγγίζονται τακτικά, αλλά και οι ασθενείς που χρειάζεται να χειρουργηθούν.

 

Για τους λόγους αυτούς, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, καλούν νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες σε έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία, την Πέμπτη 27 Αυγούστου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

 

Η αιμοληψία θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΕΑ και όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη αναγκών στα νοσοκομεία της χώρας.

 

Ο χώρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών είναι αποστειρωμένος και απολύτως ασφαλής. Τονίζεται ότι για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών και συγκεκριμένα:

 

  • η χορήγηση του προβλεπόμενου από τον ΕΟΔΥ εξοπλισμού ατομικής προστασίας  (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν

 

  • η αποστείρωση του απαραίτητου εξοπλισμού

 

  • η τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοδοσίας

 

  • ο ορισμός ραντεβού τηλεφωνικά, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού στο 2132146726, καθημερινά (09:00-15:00).

 

Επιπλέον, κάθε εθελοντής αιμοδότης μπορεί να πληροφορείται τις επικείμενες αιμοδοσίες που προγραμματίζονται σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους φορείς, σε ειδική ενότητα που ανανεώνεται συνεχώς στην ιστοσελίδα του Ε.ΚΕ.Α.. (http://ekea.gr/events/)