Δελτίο Τύπου για την συνάντηση τμημάτων εκπαίδευσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων των Τμημάτων και Γραφείων Εκπαίδευσης  των Νοσοκομείων της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής , μετά από πρόσκληση του Υποδιοικητή της 1ης ΥΠΕ κ. Δ. Μαγριπλή και τμήματος Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Διεθνών Συνεργασιών.

Τα τελευταία χρόνια οι εξελίξεις στο χώρο της Υγείας όπως , η τεχνολογική πρόοδος, η εισαγωγή νέων πληροφοριών, οι κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές που έχουν επέλθει στη χώρα μας την περίοδο της κρίσης καθώς και οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές,   καθιστούν  απαραίτητη τη συνεχή επιμόρφωση των επαγγελματιών Υγείας και εν γένει του προσωπικού στο χώρο της Δημόσιας Υγείας.

Η πρωτοβουλία της δημιουργίας ενός ενιαίου δικτύου σε επίπεδο Υγειονομικής Περιφέρειας ,  με σκοπό την προαγωγή δράσεων για  τη βελτίωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων  των επαγγελματιών στο χώρο της Δημόσιας Υγείας , βρήκε θετική ανταπόκριση από πλευράς των συμμετεχόντων. Περαιτέρω κρίθηκε αναγκαία η συνέχιση της συνεργασίας αυτής  και η κατάθεση προτάσεων στο πλαίσιο  της υποχρέωσης  των Υγειονομικών Περιφερειών για παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.