Untitled

Ενόψει  της συμμετοχής των ιδιωτών ιατρών στους κατ΄οίκον εμβολιασμούς σας ενημερώνουμε για τη διαδικασία προμήθειας των εμβολίων η οποία έχει ως ακολούθως:

  1. Ο ιδιώτης  ιατρός δηλώνει στην πλατφόρμα ότι επιθυμεί να λάβει μέρος στους κατ΄οίκον εμβολιασμούς.
  2. Η ΥΠΕ υπογράφει σύμβαση με τον ιδιώτη ιατρό και αποστέλλει τα στοιχεία του στο helpdesk (emvinfo@moh.gov.gr).
  3. Το helpdesk “συντηρεί” τους ιδιώτες ιατρούς στο σύστημα.
  4. Ο ιδιώτης ιατρός ενημερώνεται από το helpdesk πώς μπορεί να ενταχθεί στο σύστημα.
  5. Ο ιδιώτης ιατρός δηλώνει στην πλατφόρμα το εμβολιαστικό κέντρο από το οποίο επιθυμεί να παραλάβει τα εμβόλια.
  6. Η εφοδιαστική αλυσίδα ενημερώνεται ότι ο συγκεκριμένος ιδιώτης  ιατρός (με συγκεκριμένο center ID) επιθυμεί να παραλάβει τα εμβόλιά του από το συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο.
  7. Η εφοδιαστική αλυσίδα εφοδιάζει το εμβολιαστικό κέντρο για τον συγκεκριμένο ιδιώτη ιατρό ( δηλαδή αποστέλει εμβόλια και ισοθερμικό τσαντάκι) το αργότερο σε επτά (7) ημέρες.
  8. Η εφοδιαστική αλυσίδα στέλνει ενημερωτικό ηλεκτρονικό μήνυμα  στο εμβολιαστικό κέντρο ότι την Χ ημέρα θα παραλάβει εμβόλια για το πρόγραμμα κατ΄οίκον στο όνομα του ιδιώτη ιατρού Ψ και τα τηλέφωνα επικοινωνίας του συγκεκριμένου ιατρού, ενώ θα επισυνάπτεται τριπλότυπο Δελτίο Αποστολής (Νο 1 Δ.Α.) που θα υπογραφεί από το εμβολιαστικό κέντρο και από τον ιδιώτη ιατρό  όταν παραλάβει τα εμβόλια.
  9. Το εμβολιαστικό κέντρο παραλαμβάνει τη συγκεκριμένη ημέρα (το αργότερο εντός 7 ημερών) , υπογράφει Δ.Α. που συνοδεύει το κουτί (Νο2 Δ.Α.) – δεν τα καταχωρεί στο tablet του εμβολιαστικού κέντρου- και αποθηκεύει στο ψυγείο τα εμβόλια και τις παγοκύστες (για τουλάχιστον 12 ώρες).
  10. Ο υπεύθυνος του εμβολιαστικού κέντρου σε συνεννόηση με τον ιδιώτη ιατρό ορίζουν την ημέρα και την ώρα (τουλάχιστον 12 ώρες μετά την παραλαβή τους) που θα παραλάβει τα εμβόλια.
  11. Ο ιδιώτης ιατρός προσέρχεται στο κέντρο, ο υπεύθυνος του κέντρου συσκευάζει το κιβώτιο/ ισοθερμικό τσαντάκι με τα εμβόλια και υπογράφουν το Νο 1 Δ.Α.)[ βλέπε βήμα 8].
  12. Ο ιδιώτης ιατρός αφού υπογράψει και λάβει αντίγραφο του Νο 1 Δ.Α. πρέπει εντός οκτώ (8) ωρών να επιστρέψει στο ιατρείο του για να αποθηκεύσει τα εμβόλια και τις παγοκύστες στο ψυγείο του.
  13. Μετά το πέρας δώδεκα (12) ωρών (απαιτούμενος χρόνος προετοιμασίας παγοκυστών) ο ιδιώτης ιατρός μπορεί να προχωρήσει σε εμβολιασμούς.

Σημειώνεται ότι τα  εμβολιαστικά κέντρα δεν δίνουν άλλον εξοπλισμό σε ιδιώτες ιατρούς (βελόνες, σύρριγες κτλ). Παραδίδουν μόνο το τσαντάκι και τα εμβόλια.

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΗΜΕΙΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ